MEGHÍVÓ Ne árts! Ne vágj át! Ollókkal üzennek a nők a Másállapotot a Szülészetben! mozgalom rendezvényén

MEGHÍVÓ

Ne árts! Ne vágj át!

Ollókkal üzennek a nők a Másállapotot a Szülészetben! mozgalom rendezvényén


“El sem tudja képzelni, milyen károkat okozott az elavult és káros gyakorlataival, amit szülésvezetés címszó alatt elkövetett mindösszesen 3 óra leforgása alatt. Tönkretette a nőiességemet és a szexualitásomat jó időre, meggyalázta a testem, a nemi szervemet, szöges bakanccsal tiport az anyaságomba és a családunk életébe.“ (Egy anya levele az orvosának.)

Tájékoztatás és engedély nélkül végzett vizsgálatok, ártalmas és szenvedést okozó gyakorlatok, kisbabák elválasztása az anyától, üvegfal mögé szorult apák, traumatizálódó és kiégő szakemberek. A jelenlegi szülészeti ellátásban mindezek naponta előfordulnak.

A MÁSÁLLAPOTOT A SZÜLÉSZETBEN! MOZGALOM
KÖZÖS SÉTÁT és rendezvényt szervez,

hogy felhívja a figyelmet a szükségtelen szülészeti beavatkozások, az elavult gyakorlatok és a nem megfelelő bánásmód okozta ártalmakra. 

Időpont: 2018. Október 13., 16:00 óra

Helyszín: 1055 Budapest, Nyugati tér

Innen sétálunk át közösen a Szabadság térre, ahol a rendezvény 17:00 órakor kezdődik.

https://www.facebook.com/events/1807568522695478/


A budapesti megmozdulás szimbóluma az áthúzott olló. Ez utal a szükségtelenül átvágott testekre, az ártalmas beavatkozásokra, jelképe a megsebzett családi kapcsolatoknak és a döntési lehetőségektől való elszakítottságnak. A helyszínen papír ollókra írhatnak üzenetet a résztvevők, ezzel talán egy kicsit letéve a megélt fájdalomból. 

A rendezvénnyel szeretnénk elérni, hogy pozitív és valódi változások induljanak el a magyar szülészeti ellátásban.

A változáshoz az összefogás erejére, az Ön szavára is szükségünk van, örülnénk, ha velünk tartana, és várjuk a szülés ügyét támogató üzenetét is.


TEKINTSE MEG AZ ESEMÉNYHEZ KÉSZÜLT VILLÁM VIDEÓNKAT!


Bővebb információ:https://www.facebook.com/masallapotot/

#masallapotot2018 #nearts #nevagjat


A Másállapotot a Szülészetben! Mozgalom az elmúlt két évben ráirányította a figyelmet a szülészeti ellátás hiányosságaira, a fájdalmas anyai tapasztalatokra és a régóta fennálló problémák rövid és hosszú távú káros következményeire. A majd 12.000 követővel rendelkező oldalukon rengeteg személyes beszámoló tanúskodik a súlyos, rendszerszintű probléma nagyságáról. A mozgalom már megalakulásakor 600 embert vitt az utcára. A kezdeményezés nem áll kapcsolatban egyik politikai párttal sem, nők és anyák által alulról szerveződő megmozdulás.

Forrás: Másállapot(ot) a szülészetben
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.