A szülészeti aktivizmus kezdetei és jelene

Module - Magyarországi Dúlák Egyesület tagjai olyan szülés körüli, tapasztalt asszonytársi segítők, akik a várandós és szülőnők, valamint családjuk számára érzelmi, fizikai és informatív segítséget nyújtanak a szülés előtti, alatti és a szülést követő időszakban. Az egyesület tagjai a kismama által választott helyszínen kísérik a szülést és nyújtanak segítséget a MODULE alapelveit megtartva.

Másállapotot a szülészetben  egy alulról jövő, politika- és pártsemleges női mozgalom, mely a szülészeti ellátás pozitív változásaiért áll ki a nők hangját, prioritásait képviselve. Mozgalmunk 2016 elején alakult, több utcai közösségi eseményünk, villámcsődületünk volt már. Mozgalmunk Facebook oldalának több, mint 7500 követője van, anyák, apák, nők, férfiak, szakemberek történetét, visszajelzését közvetítve, a társadalmi párbeszéd serkentése a célunk.

Közel 30 éve szólalnak meg kritikus hangok, indulnak kampányok és akciók a hazai szülészeti ellátás kapcsán. A program során ebbe a hosszú küzdelembe és a mai fejleményekbe kapnak betekintést a résztvevők.
Időpont:  2017. augusztus 26. (szombat) 11.45-13.15
 
 
Helyszín: Gólya Szövetkezeti Presszó – Budapest, VIII. kerület, Bókay J. u. 34.

Várunk titeket szeretettel, a megosztásokat köszönjük!


Mindent a nyári egyetemről: 
https://www.facebook.com/events/107411816536828/

  
 
Ha nem tudtatok ott lenni a Civilség és politika / civil politika - nyári egyetemen, most szinte az összes előadást és beszélgetést meghallgathatjátok!

A szülészeti aktivizmus kezdetei és jelene
További előadások az alábbi link alatt hallgathatók meg:
Források:

Közélet Iskolája

A Város Mindenkié

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.