Vizsgálatok

A várandósság természetes folyamat, ahol annak rendje és módja szerint alakul ki sorban a baba minden szerve, miközben a mama pocakja egyre nagyobb és nagyobb lesz. Ilyen egyszerű és tökéletes a természet, mi emberek azonban kíváncsiak vagyunk és ráadásul folyton aggódunk. Felügyeljük a folyamatot, vizsgálatokat készítünk, amely azzal a megnyugtató érzéssel tölt el bennünket, hogy a nagyobb rálátás által jobban ellenőrzésünk alatt tarthatjuk a történéseket. Viselkedésünk érthető, hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekünk egészségesen jöjjön a világra.

A modern orvostudomány segítségével megleshetjük a természet nagy titkait, az ultrahangos vizsgálattal a méhben fejlődő magzat fejlődését követhetjük nyomon. Az ultrahang azonban csak egy a várandósgondozásnak hívott egészségügyi szolgáltatások közül. Mellette számos egyéb vizsgálatra is sor kerül a gyermekvárás 9 hónapja alatt. Háziorvos, szülész-nőgyógyász szakorvos és védőnő egy csapatként dolgoznak a kismama és a baba érdekében: vérvétel, vizeletvizsgálat, Rh meghatározás, ultrahang, inspectio, AFP vizsgálat, kolposzkópos vizsgálat, CTG… Nem csoda, ha a sok idegen szó hallatán a szülők már a laborvizsgálatoktól félnek jobban. Ezt az aggodalmat próbáljuk oldani és rovatunkban választ adni a felmerülő kérdésekre, hogy tájékozottabban hozhassák meg a vizsgálatokkal kapcsolatos döntéseiket, és nyugodtabban nézzenek azok elé, amelyek esedékessé, szükségessé válnak.
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.