TAVAM az Iskolákban

A projekt alcíme találóan „Hogyan mondjam el neked?" lehetne, hiszen a nemiséggel, a szexualitással, a szüléssel-születéssel és a szülővé válással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Jobban mondva azzal, hogy hogyan lehet, hogyan jó a gyermekek, fiatalok számára ebben a témakörben hiteles, megbízható információkat átadni, hogyan válaszoljunk az ő – néha el nem fogyó – kérdéseikre.

Hogy miért annyira fontos és aktuális a TAVAM az iskolákban projekt? Azért, mert az óvodai és iskolai ismeretanyagból gyakran kimarad ez a nagyon fontos témakör, és családi körben még ma is többnyire tabu ez a téma, a média pedig ontja a fals információkat, szuggeszciókat. Még ma is sok felnőttnek nehezére esik a nemiségről nyíltan és őszintén beszélni a gyerekekkel, a szülés-születés természetéről pedig hiányosak az ismereteink. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy gyerekeink a kérdéseikre adekvát, hiteles és korrekt válaszokat először tőlünk, felnőttektől halljanak, ne egymástól, s a félinformációkat saját fantáziájukkal kiegészítve ne rögzítsenek téveszméket. Nem kevésbé fontos a gyerekekkel való nyílt és őszinte kommunikáció minderről.

A TAVAM az iskolákban projekt szülőknek, gyerekekkel foglalkozó szakembereknek, kamasz lányoknak és fiúknak, kisiskolásoknak, óvodásoknak nyújt biztos és hiteles tájékoztatást más-más szemszögből, de ugyanazon téma mentén. Sohase késő, de nem lehet elég korán kezdeni a hiteles, őszinte és nyílt kommunikáción alapuló tanítást, ismeretátadást, beavatást.
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.