Felnőtteknek: szakembereknek és szülőknek

Mit tehetünk mi felnőttek most annak érdekében, hogy a ránk bízott gyerekek majd tudatos, jól informált és kompetens szülőkké váljanak? A gyerekekkel való kommunikáció minderről tanulható, készséggé tehető. A TAVAM az iskolákban projekt keretében szívesen tartunk egy-egy bemutatót, filmvetítéssel egybekötött beszélgetést, s ha van rá igény, akkor részletesebben, sokfelé elágazva egy hosszabb távú programot is kínálunk, amit a bemutatón összegyűjtött szempontok szerint a résztvevőkkel közösen alakítunk ki.

Egy-egy találkozás során arra kaphatunk választ, hogy miként oldódhatnak saját gátlásaink – ha vannak –, és hogyan lehetünk a most felnövekedő gyerekek valódi, segítő partnerei abban, hogy:
  • Zökkenőmentesen, szexuális zavarok nélkül léphessenek majd a felnőttkorba.
  • Pozitívan viszonyuljanak saját maguk és társaik testéhez, az örömérzethez, a nemiséghez, a szerelemhez.
Korrekt és hiteles információk birtokában készüljenek a várandósságra, a szülésre és a szoptatásra – nemcsak a lányok, hanem a fiúk is, hiszen a párjuk támogatására van a legnagyobb szüksége a lányoknak az anyaságra készülődés során.

Megerősítést kapjanak abban, hogy a testük remekül működik, a szexualitás, a szaporodás és az utódainkról való gondoskodás egy teljesen természetes és egészséges testi-lelki folyamat. Érett, harmonikus párkapcsolatot és érzelmileg is intelligens, kompetens, kölcsönösen örömteli szülő-gyerek kapcsolatot tudjanak kialakítani és fenntartani.

A beszélgetés során arra keresünk választ, hogyan lehetünk a gyermekeink valódi, hiteles és kompetens segítő partnerei abban, hogy zökkenőmentesen, szexuális zavarok nélkül nőjenek fel. Hogyan érhető el, hogy a mai gyerekek, fiatalok már lehetőleg óvódás koruktól készüljenek az anyává és apává válásra, és az élet természetes körforgásának tudatosan, felkészülten, ugyanakkor könnyed örömmel lehessenek részesei. Hisszük, hogy az így született és nevelkedett gyerekek már egy derűsebb és békésebb egyéni, családi és közösségi létezés alapjait teremthetik meg.
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.