A vakolat színe

Vakolat

A házak jól látható, meghatározó külső jegye a színe. Ha kicsit közelebbről nézzük, akkor pedig már a vakolat struktúrája is láthatóvá válik.
Az új házak tervezésénél az építész már előre megtervezi, és a látványterven megjelenít a ház színét is, azonban nem egyszerű aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben, a látványterv alapján.
A nemesvakolatok gyártók hatalmas színválasztékkal, és színskálákkal rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikeverhető, ha nem találnánk megfelelőt a színskálán. Így a vakolat színe tényleg bármilyen lehet.

A vakolat szín megvásárlásánál viszont arra nagyon ügyelni kell, hogy ne vegyük meg az egész házra való vakolatot egy pici színminta alapján!
Először érdemes a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget megrendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót, ha van ilyen a gyártónál. És ezt se a házra kell felvinni, hanem mondjuk egy felesleges hőszigetelő lapra. Az már odarakható a ház mellé, és könnyebben elképzelhetjük a teljes felületen, így valós fényviszonyok mellett.
Ha ez megfelelő, akkor pedig már bátran megrendelhető a vakolat a teljes felületre.

Megosztás