NCTA - Anyaközpont a József Attila lakótelepen

A szülés miatti visszavonulás hirtelen nagy életmódbeli változást hoz a nők életében, a régi ritmus és kapcsolatrendszer átalakul. A szüleik távol laknak vagy még dolgoznak, így ők nem tudnak támogatást nyújtani. A lakótelepeken az elszigeteltség érzése erős, a magány és monotónia depresszióhoz vezethet. Vannak kisgyerekes anyáknak szóló programok, amik változatosabbá teszik az életüket, de mindennapjaikat nem könnyítik meg.

Célunk, hogy az Anyaközpont szervező csoport mostani erős aktivitását kihasználva egy éven belül megteremtsünk egy biztos bázist ? személyi és tárgyi feltételekkel együtt, ahol az anyák a mindennapokban egymást támogatják. Embereket gyűjtsünk magunk köré, akik a projekt továbbvitelét hosszabb távon is szívügyüknek tekintik. Nyilvánosságot teremtsünk magunknak, hogy mindenki eljuthasson hozzánk, akinek szüksége van ránk és akire nekünk szükségünk van. Létrehozzunk egy jól szervezett, a helyi közösség igényein alapuló működési koncepciót.

Mindehhez fontos közösségünk bővítése, erősítése, kapcsolataink kiépítése környezetünkkel, tapasztalatcserék szervezése, próba-anyaközpont működtetése egy befogadó intézményben. Elsősorban a kisgyerek(ek)et nevelő anyákat várjuk Anyaközpontunkba, de számítunk a teljes család: az apák, az idősebb testvérek, a nagyszülők részvételére is. A hazai és a külföldi anyaközpontok hálózatában más hasonló kezdeményezések alakulását segíthetjük.

 

 


 

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.