Az anyasági- és gyermekellátás minőségének javításáért dolgozó szervezetek munkájáról, hasonló kezdeményezésekről, illetve a TAVAM és más szervezetek együttműködéséről olvashatnak rovatunkban

Cikkek, tanulmányok

Dán szülésznőhallgatók beszámolója a nálunk töltött gyakorlati időről


(Balról jobbra: Lene, Kristina és Schmidt Erika, az Egyesület gyakornoki programjának a vezetője)

Az EMMA Egyesület gyakornoki programjának keretében minden évben fogadnak olyan szülés körüli tevékenységet végző, aziránt érdeklődő hallgatókat, akik a szívesen tanulnak, szereznek tapasztalatok az Egyesület tevékenységéről, szemléletéről. 2016-ban két dán szülésznőhallgató érkezett Budapestre, Lene Thurlow és Kristina Gammelgård-Larsen.

Forrás: http://www.emmaegyesulet.hu/dan-szulesznohallgatok-beszamoloja-a-nalunk-toltott-gyakorlati-idorol/

 

Marsden Wagner (San Francisco, 1930. február 23. – 2014. április 27.) kaliforniai perinatológus és perinatális epidemológus. Dolgozott a Kaliforniai Állami Egészségügyi Főosztály anyai és gyermekegészségügyi igazgatójaként, a Koppenhágai Egyetem és a Los Angelesi Kaliforniai Egyetem (UCLA) Egészségügyi Kutatóközpontja igazgatójaként, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Női és Gyermekegészségügyi Programjának programvezetőjeként. A bábaság intézményének támogatója.


Marsden Wagner: Tudományos tényeken alapulnak-e a szülészeti beavatkozások Magyarországon?

Marsden Wagner: Szülés és szabadság - Mikor lépünk be Európába?

Marsden Wagner: A halak nem látják a vizet 

Benda Judit: A szülés nem betegség  

In memory of Marsden Wagner 

Dr. Buda Béla: A SZÜLÉS JANUS-ARCAI  

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.